MEDLEMMAR

Mats Herminge: Trä

Jag är finsnickare och tillverkar möbler och andra produkter i trä men tar även emot reparations-uppdrag. Jag har utbildat mig på Capellagårdens möbel- och designlinje 2014-2017 och har nu egen verkstad i Lindesberg.

Hemsida

 

 

mats@konsthantverkarna.com

076-3111111

Evis Magnusson: Keramik

Bruksgods och icke brukbara ting - eller vad säger man? Kanske brukbara på olika sätt? För handen eller för ögat? Jag gör bruksgods i små exklusiva serier. Jobbar också med specialuppdrag som ut-smyckningar för både hem och offentliga rum.

 

evis@konsthantverkarna.com

070-5135937

Marie Spjut: Guld & Silver

Jag erbjuder hantverk och arbeten i silver och guld mm. Jag har prova-på-kurser i silversmide.

 

 

 

 

 

 

mia@konsthantverkarna.com

070-7953181

Patrick Bentham Radley: Keramik

Patrick har genom åren byggt upp ett brett sortiment av bruksföremål som är både vackra och praktiska. En väl utvecklad form- och funktionskänsla, samt öga för praktiska detaljer, gör Patricks keramik till ett rent nöje för användaren.

patrick@konsthantverkarna.com

070-5282028

Catarina Mårtenson: Keramik

Arbetar mest i stengodslera. Bygger, drejar och kavlar. Jobbar oftast med enkla grundformer där jag med glasyrens hjälp försöker få fram olika strukturer och ytor.

Hemsida

 

 

catarina@konsthantverkarna.com

073-3506333

Agneta Wågman: Blandat

Jag jobbar i olika material; det är idéerna och uttrycket som får styra. Papper, textil, trä, snören, tråd, både hårt och mjukt, åter-brukar gärna mm. Testar, blandar, gör om och utvecklar.

 

 

 

 

agneta@konsthantverkarna.com

076-3636682

Annika & Lennart Eisenhart: Keramik

Krukmakargården

Vi har arbetat tillsammans sedan 1989. Lennart drejar för det mesta och Annika är glasös.Gemensamt prövar vi oss fram. Det viktigaste för oss är att experimentera.

Hemsida

 

ale@konsthantverkarna.com

0586-725710

Ulla Jansson: Textil

Jag har alltid funnit glädje och tillfredsställelse i att arbeta med färg och form i textila material. Efter utflykter i andra yrken har jag nu återvänt till den textila världen där jag känner att jag hör hemma.

 

 

 

ulla@konsthantverkarna.com

019-121467

Gunilla Dovsten: Keramik

Jag bor i Bergslagen. Omgivningen består av skog, sjöar, korpen i skyn, järnet i marken och gruvhål som per-forerar landskapet. Färgerna är dova; rödbrunt och blågrönt - stengodsets färger. Jag vill beskriva känslan av det jag ser i min keramik.

Hemsida

gunilla_d@konsthantverkarna.com

070-5402300

Solveig Petrovic: Keramik

Min svart-vita serie med 12 olika mönster hämtade från olika kulturer på jorden har jag blandat till en stor familj. Alla föremål är tillverkade i hållbart stengods. Den handmålade dekoren ligger skyddad under glasyren. Tål microvågsugn och diskmaskin.

Hemsida

solveig@konsthantverkarna.com

070-8310262

Tina Häggström: Keramik

Min keramik handlar mycket om form och känsla. Man ska vilja ta, känna och undersöka. Det är lätt att döma efter utseende och yta men där under finns det så mycket mer. Så vill jag att min keramik ska vara; insida, utsida och lite mer!

Instagram

 

tina@konsthantverkarna.com

Kajsa Källérus: Keramik

Drejar funktionella bruksföremål av stengods och som komple-ment skapar jag rakubrända alster, helt utan funktion. Ofta enkla och klassiska former, sparsamt dekorerade. Har kursverksamhet och stora grönsaksodlingar.

Hemsida

 

kajsa@konsthantverkarna.com

070-6392005

Moa Rudebert: Keramik

Form, färg och funktion - allt är lika viktigt för mig. Jag arbetar huvudsakligen med bruks-föremål i stengods. Strama, rena och raka former med knivskarp skärpa eller helt klot-runda. Glasyrer i många olika klara färger med mjuka nyansskiftningar.

Hemsida

moa@konsthantverkarna.com

070-5663560

Ylwa Eklind: Keramik

Att göra keramik som känns bra för såväl öga som hand har varit mitt mål sedan jag började som keramiker 1988. 2003 flyttade jag min verkstad från Östersund till hemtrakterna i sydnärke. 

Hemsida

 

 

 

ylwa@konsthantverkarna.com

070-3202995

Anders Granfelt: Keramik

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

anders@konsthantverkarna.com

070-9667190

Marie-Louise Hegewald:

Guld & Silver

Jag arbetar med mötet mellan olika material som silver, guld, koppar, järn, sten, textil och läd-er. Det blir smycken och bruks-föremål för män och kvinnor. Produkterna är alltid tillverkade i min egen ateljé och finns i ett, kanske några, exemplar.

 

ml.hegewald@konsthantverkarna.com

070-5251580

Peter Gustafsson: Keramik

Att som medelålders hitta något nytt, som man har möjlighet att ägna sig åt, är fantastiskt. Jag har hittat leran, eller den har hittat mig. Leran har allt jag önska mig; metall, färg, glasyr, lim, guld, växter och förhoppningsvis ännu oupptäckta "accessoarer".

 

 

peter@konsthantverkarna.com

070-5784703

Lisa Brunnegård:

Papper & Texil

Efter flera utbildningar i området textil med inriktning design och konsthantverk arbetar jag idag i gränslandet mellan konst och design. Att arbeta hållbart är viktigt och jag använder eko-logiska tyger och växtfärgar i så stor utsträckning som möjligt.

Instagram

lisa@konsthantverkarna.com

070-8310262

GÄSTMEDLEMMAR/KOMMITTENTER

Klicka på namnen för att komma till respektive hemsida

Lennart Andersson, mässing

Pernilla Eriksson, design & textiltryck

Ulf Bolander, trä

Nicklas Dahlgren, trä

Evelina Dovsten, glas

Pernilla Tjärnström, trä

Christina Friberg, stickat

Lena Mannberg Annas, textil

Oelena Kolomoiets, pärlbroderi

Rut Svedberg, textil