UTSTÄLLNINGAR

Utställningsprogram 2020


8/2-4/3          Emma Jönsson, textil

7/3-1/4          Paul Grähs, glas


augusti          Mats Herminge, trä

29/8-23/9      Emma Dahlqvist, näver

26/9-21/10    Annie Lindgren, keramik Under ytan

24/10-18/11  Kristine Thenman, keramiska klockor


Paul Grähs: Glas

7 mars - 1 april 2020Glas är hårt som sten. Vassare än rakblad men mjukt och följsamt. Glas är ett undflyende motstånd.


Jag arbetar ofta med utgångspunkt i glasets fysiska egenskaper. En hård ogenomtränglig yta skyddar delikata kammare och membran. Det brutala möter det sköra.

Emma Jönsson

De röda fåglarna i Marais

och andra broderier


8 februari - 4 mars 2020

Efter att jag 1998 avslutade en femårig högskoleutbildning på HDK i Göteborg har jag arbetat som konstnär - främst med broderi. Att brodera kräver eftertänksamhet men även spontanitet och är utmanande både tekniskt och konstnärligt. Broderi som konstnärlig disciplin har en lång tradition och historia - att spänna musklerna mot, eller inspireras av.


Ofta ger jag i mina verk uttryck för olika händelser, sådant som berör mig personligen, eller företeelser i världen som är viktiga för mig. Berättelser växer fram. De senare åren, från 2014 och framåt, har jag arbetat med broderier som rör flyktingströmmar och den lilla människan. Jag har sytt på sammet, ett material som i sig själv har ett djup och kan förstärka bildens budskap.


Förra sommaren hade jag genom ett stipendium möjlighet att arbeta två månader i Paris, på Cité Internationale des Art, ett residens för konstnärer från hela världen. Där var lätt att bli inspirerad - kulturen, staden och historien. Men i Paris fanns även många hemlösa och deras utsatthet satte också avtryck i broderierna.


I utställningen kommer jag att visa verk från de senaste åren; från Paris, broderier med anknytning till flyktingströmmarna och några i en mindre serie som jag kallat Guld, rökelse och myrra som ingår i ett nytt projekt som jag påbörjat.


Jag har visat min konst i gallerier, konsthallar och museum runt om i Sverige och finns representerad i kommuner, regioner och hos Statens konstråd. Jag har just nu ett tvåårigt statligt arbetsstipendium för att fortsätta utveckla mitt broderi.Länk till Emma Jönssons CV

Länk tll Emma Jönssons hemsida

Detalj ur broderi mindreWeb
Lost memoriesWeb
De röda fåglarna i Marais IWeb
Guld,rökelse och myrra mindreWeb
Ingen kommer att ta mig till gråsparvarnas festWeb